13η Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών 2022

Ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών της Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό την αιγίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως, διοργανώνει την 13η  Συνάντηση Βυζαντινών Χορωδιών, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 6:30 το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου.

Θα συμμετάσχουν:

  • Ο χορός Ψαλτών του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Νίκαιας Λαρίσης, με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του ομωνύμου Ι. Ναού, ιατρό κ. Θεόδωρο Ξιώνη.
  • Η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεώς μας, με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας Βόλου κ. Βασίλειο Αγροκώστα, Μουσικολόγο, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής.
  • Η χορωδία ψαλτριών «Αι Άδουσαι», με χοράρχη την Δομεστίκαινα δόκτωρα Σέβη Μαζέρα-Μάμαλη, Βυζαντινολόγο και πιανίστα.
  • Η χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ι.Μ. Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου κ. Δημήτριο Ανδρέα Χατζηγεωργίου, Θεολόγο, Καθηγητή Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής μουσικής και Πρόεδρο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ι.Μ. Δημητριάδος.  

Θα ακολουθήσει απονομή τιμής στον Ιεροψάλτη και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Δημήτριο Μανώλη από την Μητρόπολη και  από τον Σύνδεσμό μας για την πολυετή και ποικιλόμορφη προσφορά του στο Αναλόγιο  και από τη θέση του Γενικού Γραμματέως για πολλά έτη.

Αφίσα_13ου_Φεστιβάλ_2022 φόντο 2