O Άρχων Παύλος Φορτωμάς, τιμήθηκε στο 11ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16/11, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μ. Δημητριάδος, το 11ο Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό την αιγίδα της Μητροπόλεώς μας και την συνεργασία του πολιτιστικού φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός». Το Φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στον Άρχοντα Πρωτοψάλτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Παύλο Φορτωμά..

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών κ. Γεώργιος Σιώκος, Πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Πορταριάς Πηλίου, αναφέρθηκε στην ιστορία του θεσμού, ευχόμενος καλή επιτυχία στους  εκλεκτούς χορούς:

Α. Τον Βυζαντινό χορό Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Τρικάλων κ. Παναγιώτη Καλαμπάκα,

Β. Τη Χορωδία «Βυζαντινό και Δημοτικό εργαστήρι» Λαρίσης, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Ι. Ν. Αναλήψεως του Σωτήρος Λαρίσης κ. Θεοδοσίου Διαμαντή και

Γ. Τη Χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ι. Μ. Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου κ. Ευσταθίου Δ. Γραμμένου.

Μετά το μουσικό μέρος της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος απένειμε στον τιμώμενο Άρχοντα κ. Παύλο Φορτωμά την Ανώτατη Τιμητική Διάκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας, τον Χρυσό Σταυρό μετά Διπλώματος, για σύνολη την προσφορά του στην Ψαλτική τέχνη και παράδοση. Τιμητική πλακέτα απένειμε στον κ. Φορτωμά και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιεροψαλτών κ. Γεώργιος Σιώκος.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Βόλου κ. Ευθύμιος Παπαγεωργίου.

Φωτογραφίες