Πραγματοποιήθηκε ο Η’ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής Τέχνης 2018

Πραγματοποιήθηκε χθές Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, με την βοήθεια του Θεού και την σημαντικότατη υποστήριξη της Ι.Μ.Δημητριάδος, ο Η’ Πανελλήνιος Διαγωνισμός ψαλτικής τέχνης στο Βόλο.

Ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας, τα προσκεκλημένα μέλη της κριτικής επιτροπής κ.κ. Χρήστο Χαλκιά και Γεώργιο Δεμελή, τους διαγωνιζόμενους καθώς και τους καθηγητές τους, που υποβλήθηκαν στην ταλαιπωρία του ταξιδιού, χωρίς την συμμετοχή των οποίων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η ψαλτική γιορτή, όπως χαρακτηριστικά είπε, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος, κ. Κωνσταντίνος Πολίτης, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του τον φετινό διαγωνισμό. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς!!

Ευχαριστούμε επίσης όλους εκείνους που έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα, είτε ως μέλη κριτικής επιτροπής, είτε ως διαγωνιζόμενοι και κυρίως τους καθηγητές Βυζαντινής Μουσικής που παροτρύνουν τους μαθητές τους να αποκτήσουν την εμπειρία αυτή.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στον θεσμό αυτό, με την συμμετοχή την βοήθεια και τις υποδείξεις των οποίων, έφθασε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής Τέχνης, στο όγδοο έτος.

Το Α΄ Βραβείο απονεμήθηκε στον κ. Λιάσκο Παύλο, ο οποίος διαγωνίσθηκε στο Δ΄ Επίπεδο  και απέδωσε τον ύμνον “Αναστάσεως ημέρα” πλ.Α΄ Χρυσάφου του Νέου.
Μαθητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ι.Μ. Φθιώτιδος “Γερμανός ο Μελωδός” , με διδάσκαλο τον κ. Ανάργυρο Βλάχο.
Η απόδοση του μαθήματος, εδώ

 

Ευχόμαστε τα καλλίτερα σε όλους!!

 

Το ΔΣ του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ι.Μ. Δημητριάδος
«Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης»

 

Δημοσιεύσεις: