Τιμήθηκε ο Ιεροψάλτης Απόστολος Παππάς

Για έβδομη χρονιά φέτος  ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου «Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τιμά τον συνάδελφο Ιεροψάλτη.

Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Αλμυρού,  τίμησε τον Ιεροψάλτη Απόστολο Παππά , για την επί 45 έτη υπηρεσία του σε Ιεροψαλτικά Αναλόγια Ιερών Ναών της περιοχής Πτελεού καί Σούρπης Μαγνησίας, της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αλμυρού, της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Η χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών, υπό την χοραρχία του Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Βόλου και Προέδρου του Συνδέσμου, κ. Ευσταθίου Γραμμένου, απέδωσε τους παρακάτω εκκλησιαστικούς ύμνους:

α) Απολυτίκιον Αγίου Δημητρίου, ήχος Γ΄, έχει ανέβει εδώ

β) Κατευθυνθήτω αργό, ήχος Α΄, Ιακώβου Πρωτοψάλτου, έχει ανέβει εδώ

γ) Εκλογή από την Στιχολογία Εσπερινού κατά την Αγιορειτική προφορική παράδοση, ήχος Α΄, Ιεροθέου Ιεροδιακόνου του Φιλοθεΐτου, έχει ανέβει εδώ

δ) Στιχηρόν Εσπερινού των Εισοδίων της Θεοτόκου, ήχος Α΄, έχει ανέβει εδώ

ε) Δοξαστικόν Εσπερινού των Εισοδίων της Θεοτόκου, ήχος πλ.Δ΄ Κων/νου Πρίγγου, έχει ανέβει εδώ

στ) Δοξολογία αργή (εκλογή στίχων), ήχος Β΄, Γ. Σαρανταεκκλησιώτου, έχει ανέβει εδώ

ζ) Τρισάγιον-Δύναμις, ήχος πλ.Β΄ (νενανώ), Γερασίμου Πρεβεζιάνου, έχει ανέβει εδώ

η) Άξιον εστίν, ήχος Α΄, Μ. Χατζηαθανασίου υπό Θρ. Στανίτσα, έχει ανέβει εδώ

Ο Α΄Αντιπρόεδρος κ. Βασίλειος Πρασσάς, Πρωτοψάλτης του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, μίλησε για τον Ιεροψαλτικό βίο του τιμωμένου.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Β΄Αντιπρόεδρος, κ. Γεώργιος Φιλιππίδης.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας εκπροσώπησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού., ο οποίος απένειμε και την τιμητική πλακέτα στον τιμώμενο.    

DSCN1093 DSCN1064 DSCN1071 DSCN1092 DSCN1085 DSCN1096  DSCN1100

Το ΔΣ του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου, ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο, τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, τους Ιερείς του Ι.Ναού Αγίου Δημητρίου Αλμυρού, καθώς και τις κυρίες που βοήθησαν, για την αβραμιαία φιλοξενία τους.

Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube, για περισσότερα ακούσματα