Τιμητική εκδήλωση Ιεροψαλτών στην Επαρχία Αλμυρού

 Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Αλμυρού, παρουσία του Σεβασμιωτάτου μας κ.κ. Ιγνατίου, ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου “Ιωάννης ο Κουκουζέλης”, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλμυρού,  μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης, τίμησε  δύο παλαίμαχους Ιεροψάλτες της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αλμυρού, της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από την χορωδία του Συνδέσμου, υπό την χοραρχία του Πρωτοψάλτου του Ι.Ν.Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, κ. Δημ. Χατζηγεωργίου.ieropsaltes13

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ως εξής:
• Χαιρετισμός Δημάρχου Αλμυρού κ. Ευάγγελου Χατζηκυριάκου.
• Χαιρετισμός Προέδρου Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου κ. Ευσταθίου Γραμμένου.
ΜΕΡΟΣ Α΄
• Παρουσίαση εκκλησιαστικών ύμνων από την χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου.
ΜΕΡΟΣ Β΄
• Ομιλία-Παρουσίαση του βιογραφικού των Ιεροψαλτών, κ. Νιφόρου Χρήστου, ο οποίος διετέλεσε Ιεροψάλτης στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Μικροθηβών και κ. Κουτσαυτίκη Ηλία, ο οποίος διετέλεσε Ιεροψάλτης στον Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων του ομωνύμου χωρίου, από τον Α΄ Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου κ. Πρασσά Βασίλειο.
• Απονομή τιμητικών πλακετών στους ανωτέρω Ιεροψάλτες από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο Φιλόλογος και Λαμπαράδιος του Ι.Ν.Αγ. Κοσμά του Αιτωλού Βόλου, κ. Ξενάκης Χρίστος.

Ο Σύνδεσμός μας Ιεροψαλτών Βόλου, εδώ και πολλά έτη, τιμά παλαιούς Ιεροψάλτες, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στα Αναλόγια της Μητροπόλεώς μας.
Οι δύο προαναφερόμενοι Ιεροψάλτες, υπηρέτησαν στα Αναλόγιά τους, πάνω από 50 έτη ο καθένας.

ieropsaltes19 ieropsaltes16 ieropsaltes26