ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, ο Ε΄Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής Τέχνης, ο οποίος διοργανώθηκε από τον  Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Ι.Μ.Δημητριάδος “Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης”, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ήταν μία πανελλήνια ψαλτική πανδαισία, μία γιορτή, μεταξύ των υμνωδών του Υψίστου, που με αγάπη Χριστού ασκούνται στην Εκκλησιαστική Μουσική Τέχνη.

Αγόρια, κορίτσια, άνδρες, γυναίκες, ηλικίας οκτώ έως εβδομήντα πέντε ετών, από την Ορεστιάδα, Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Λάρισα, Λαμία, Θήβα, Αλμυρό και Βόλο, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και την αγάπη τους για την Βυζαντινή Μουσική.

Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, οι σπουδαστές του Δ΄επιπέδου, από χορού, υπό την χοραρχία του κ. Ηλία Καπέλα, Πρωτοψάλτου, Καθηγητού της Βυζαντινής Μουσικής στην Καρδίτσα, απέδωσαν τον υποχρεωτικό τους ύμνο “Τη Υπερμάχω”, αργό, πλαγίου του Δ΄

Το Α΄ Βραβείο κατέκτησε ο καλλικέλαδος Παναγιώτης Δήμου, μαθητής Γ΄ Λυκείου από την Καρδίτσα, σπουδαστής της Σχολής Βυζ. Μουσικής Ι.Μ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων “Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός”, με δάσκαλο τον Πρωτοψάλτη-Καθηγητή Βυζ. Μουσικής κ. Ηλία Καπέλα, ο οποίος διαγωνίστηκε στο Δ΄επίπεδο και στην κατηγορία, αγόρια Δημοτικού έως Λυκείου μετά τη μεταφώνηση. Απέδωσε τον ύμνο επιλογής του, το Κατανυκτικό Ιδιόμελο Μ. Τεσσαρακοστής, “Θαυμαστή”, σε ήχο Α, Ιακώβου Πρωτοψάλτου.

Ο Σύνδεσμος, ευχαριστεί θερμά όλους τους σπουδαστές που έλαβαν μέρος και φέτος στον διαγωνισμό, καθώς και τους δασκάλους τους, ιδιαιτέρως δε όλους όσους ταξίδεψαν από μακριά για τον σκοπό αυτό και ανανεώνουμε το ραντεβού για την επόμενη χρονιά, πρώτα ο Θεός. 

Δείτε και εδώ

DSCN1272 για site DSCN2621 για site